Фото: "Укрінформ"

Тайвань застеріг своїх громадян від поїздок до Китаю після погроз про страти

Тайванський уряд підвищив для своїх громадян застереження стосовно поїздок до Китаю. Тайванців закликають не їздити до цієї країни без потреби.

Як повідомляє Reuters, це сталося після заяви з боку Пекіна. Йдеться про погрози стратити тих, кого у КНР вважають "запеклими прихильниками" незалежності острова Тайвань.

Зазначається, що речник Ради Тайваню у справах материка Лян Вень Цзе повідомив представникам ЗМІ, що підвищене попередження стосовно візитів також стосується міст Гонконг і Макао, які знаходяться під управлінням Китаю. 

"Якщо нема потреби, то не їдьте до Китаю", — зазначив посадовець.

Він додав, що це не означає заборону на відвідування Китаю, а стосується захисту громадян Тайваню та нагадування їм про ризик відвідування сусідньої країни. Видання наголошує, що Пекін у п’ятницю, 21 червня, погрожував застосувати смертну кару в крайніх випадках для "завзятих" сепаратистів, які є прибічниками незалежності Тайваню. Такі заяви ще більше посилили напруженість між країнами та викликали засудження з боку президента Тайваню Лая Чін Те та його уряду, а також Сполучених Штатів Америки.

Варто додати, що Китай пообіцяв переслідувати людей, які, на думку Пекіну, є тайванськими сепаратистами. Переслідувати таких осіб будуть де б вони не були, хоча китайські суди не мають юрисдикції на Тайвані та незрозуміло, як Китай може прагнути до виконання будь-яких судових рішень за межами своїх кордонів.

Нагадаємо, у травні новий президент Тайваню Лай Чін Те склав присягу. Під час промови політик закликав Китай до мирного врегулювання конфлікту. Під час свого першого звернення як президент Лай заявив, що він "сповнений рішучості зміцнити Тайвань", та пообіцяв, що керуватиме країною з "непохитним серцем".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.06.2024 14:55