Сі Цзіньпін. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Китай шукатиме врегулювання "кризи в Україні" у власний спосіб, — Сі Цзіньпін

Китайський лідер Сі Цзіньпін під час зустрічі в Пекіні з президентом Польщі Анджеєм Дудою заявив, що його країна шукатиме шляхи врегулювання "кризи в Україні" у власний спосіб.

Про це повідомляє прес-служба міністерства закордонних справ Китаю.

Сі Цзіньпін, зокрема підкреслив, що позиція Китаю щодо "української кризи" полягає у сприянні мирним переговорам та політичному врегулюванню. Нині, як зазначив лідер Китаю, слід докласти зусиль, щоб уникнути розширення та загострення конфліктів, деескалації ситуації та створення умов для мирних переговорів. Це на користь міжнародної спільноти, включаючи Європу, сказав Сі. 

"Китай виступає проти того, щоб деякі люди використовували нормальну торгівлю між Китаєм та Росією для відволікання конфліктів та дискредитації Китаю. Китай заохочує та підтримує всі зусилля, які сприяють мирному розв'язанню кризи, а також сприяє розбудові збалансованої, ефективної та сталої архітектури європейської безпеки. Китай по-своєму готовий і надалі відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні української кризи", — резюмував Сі Цзіньпін.

Раніше очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба підкреслив, що Україна та Китай продовжать діалог стосовно припинення російської агресії. У Пекіні дуже уважно вивчають результати Саміту миру, який пройшов у Швейцарії.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський раніше заявив, що Україна відкинула можливість проведення альтернативного "мирного саміту", які запропонував Китай. За підтримки Пекіна війна Росії проти України триватиме довше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.06.2024 20:48