Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У Тайвані відбулася інавгурація новообраного президента: він закликав до діалогу з Китаєм

У понеділок, 20 травня, новий президент Тайваню Лай Чін Те склав присягу. Під час промови політик закликав Китай до мирного врегулювання конфлікту.

Про це повідомляє BBC.

Під час свого першого звернення як президент Лай заявив, що він "сповнений рішучості зміцнити Тайвань", та пообіцяв, що керуватиме країною з "непохитним серцем".

"Коли я був молодим, я був сповнений рішучості займатися медициною і рятувати життя. Коли я пішов у політику, я був сповнений рішучості трансформувати Тайвань. Зараз, стоячи тут, я сповнений рішучості зміцнювати Тайвань", — наголосив Лай.

Також він закликав Пекін припинити політичні та військові погрози в бік Тайваню. Новообраний президент назвав військові дії Китаю і примус до створення сірої зони найбільшим стратегічним викликом глобальному миру та стабільності.

"Я закликаю Тайвань і Китай взяти на себе глобальну відповідальність за підтримання миру і стабільності в регіоні. Я закликаю Китай гарантувати, що світ буде вільний від страху і війни. Пекін має обрати діалог замість конфронтації", — додав він.

Зазначається, що на церемонії інавгурації були присутні десятки іноземних делегацій. З візитом прибули представники Парагваю, Есватіні, Палау і Сент-Люсії, які є одними з небагатьох країн, що підтримують офіційні дипломатичні зв'язки з Тайванем. Також були присутні неофіційні делегації від Сполучених Штатів Америки, Південної Кореї, Японії та Австралії.

Нагадаємо, у лютому аналітики Міжнародного інституту стратегічних досліджень повідомили, що Китай вивчає уроки з вторгнення Росії в Україну і починає готуватися до затяжної війни в Індо-Тихоокеанському регіоні, вносячи правові зміни, які допоможуть інтегрувати військову та цивільну мобілізацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.05.2024 09:32