Фото: Tasnim

Президент Ірану Раїсі та очільник МЗС загинули в авіакатастрофі, — ЗМІ

Президент Ірану Ібрагім Раїсі та міністр закордонних справ країни Хоссейн Амір-Абдоллахян загинули внаслідок авіакатастрофи, яка сталася 19 травня.

Про це повідомило напівофіційне інформаційне агентство іранського уряду Mehr News.

"Вертоліт, на борту якого перебували президент Ібрагім Раїсі та міністр закордонних справ Хосейн Амір Абдоллахян, розбився в неділю в густому лісовому масиві у Східному Азербайджані. Всі пасажири гелікоптера загинули мученицькою смертю", — йдеться у повідомленні.

Журналісти наголошують, що в авіатрощі також загинули: губернатор іранської провінції Східний Азербайджан Малек Рахматі, представник Лідера Ісламської революції в провінції Східний Азарбайджан аятола Мохаммад Алі Але-Хашем та ще кілька людей.

Що відомо про авіатрощу

За даними Reuters, гелікоптер із президентом Ірану Ібрагімом Раїсі та міністром закордонних справ Хоссейном Амір-Абдуллахіаном розбився в горах 19 травня через негоду. Інцидент стався, коли вертоліт перетинав гірську місцевість у сильному тумані.

За повідомленням державного інформаційного агентства IRNA, негода ускладнила рятувальні роботи. Начальник штабу іранської армії наказав залучити всі ресурси армії та елітної революційної гвардії у пошуково-рятувальних операціях.

Нагадаємо, іранські рятувальні команди все ж визначили розташування гелікоптера з президентом Ебрагімом Раїсі. Точне місце події з вертольотом, на борту якого перебував президент Раїсі та його оточення, зафіксовано недалеко від села Озі, розташованого в лісі Арасбаран у північно-західній провінції Східний Азербайджан.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.05.2024 07:47