Фото: Tasnim

Вертоліт з президентом Ірану ледь не розбився на кордоні з Азербайджаном

Президент Ірану Ібрагім Раїсі ледь не потрапив в аварію на борту гелікоптера, який зазнав "жорсткої посадки". Інцидент трапився поблизу з кордоном Азербайджану.

Про це повідомляє AP з посиланням на іранське державне телебачення Tasnim.

Як зазначає джерело, лідер Ірану здійснював поїздку в провінції Східний Азербайджан. За даними державного телебачення, інцидент трапився поблизу міста Джольфа, що на кордоні з Азербайджаном, — приблизно за 600 кілометрів на північний захід від Тегерана.

Рятувальники, за інформацією державного телебачення, намагалися дістатися до місця посадки, але їм дали цього зробити погані погодні умови в цьому регіоні.

Раїсі зустрічався з Алієвим

Президент Ірану перебував в Азербайджані 19 травня зранку, де разом з лідером країни Ільхамом Алієвим урочисто відкрив дамбу. Ця дамба є третьою, яку обидві країни побудували на річці Арас.

Іран використовує різні види гелікоптерів, але міжнародні санкції ускладнюють отримання запчастин для них. Військово-повітряний флот країни також значною мірою сформований ще до Ісламської революції 1979 року.

За даними агентства Tasnim, у колоні було три гелікоптери, два з яких перевозили міністрів і чиновників, і вони щасливо прибули до місця призначення. За попередньою інформацією, у гелікоптері з президентом також були Сейєд Мохаммад-Алі Аль-Хашем, імам п'ятничної молитви в Тебрізі, і глава МЗС Хоссейн Амірабдоллахян.

Нагадаємо, адміністрація Джо Байдена намагається уникнути нової ескалації на Близькому Сході. Тож два американські високопосадовці цього тижня в Омані провели непрямі переговори з іранськими офіційними особами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.05.2024 16:59