Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Коли Ізраїль відповість на масштабну атаку Ірану: заява міністра оборони

Іран отримає відповідь за атаку Ізраїлю, коли прийде час. Наразі держава працюватиме над зміцненням "стратегічного альянсу і регіонального співробітництва", які допомогли Єрусалиму витримати масштабну атаку Тегерану.

Таку заяву зробив міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц, пише The Times of Israel.

"Іран — це глобальна проблема, це регіональний виклик і це також небезпека для Ізраїлю, і вчора світ чітко стояв разом з Ізраїлем перед обличчям цієї небезпеки. Ізраїль проти Ірану, світ проти Ірану — ось результат. Це стратегічне досягнення, яке ми повинні використовувати для безпеки Ізраїлю", — заявив Ганц.

Міністр наголосив, побудований Ізраїлем стратегічний альянс і система регіонального співробітництва, вже зараз потребують зміцнення.

"Ізраїль вчора довів, що він є якорем військової та технологічної могутності, а також якорем безпеки на Близькому Сході", — сказав Ганц.

Посадовець також заявив, що Ізраїль обов'язково відповість Ірану за вчорашній масований обстріл.

"Перед загрозою Ірану — ми створимо регіональну коаліцію і будемо вимагати від Ірану ціну, в той спосіб і в той час, який нас влаштує. І найголовніше — перед обличчям бажання наших ворогів завдати нам шкоди ми об'єднаємося і станемо сильнішими", — наголосив Ганц.

Він зазначив, що Ізраїль ще не виконав всі свої завдання, а саме повернення заручників та усунення загрози для жителів півночі та півдня.

"Ми продовжимо кампанію, з рішучістю і відповідальністю. І разом — ми переможемо", — резюмував міністр.

Атака Ірану на Ізраїль: що відомо

Увечері в суботу, 13 квітня, Іран запустив по території Ізраїлю сотні безпілотників у відповідь на ракетний удар по іранському консульству в Дамаску.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль готовий до прямого нападу й відповість тим же. Ізраїльські військові ідентифікували вже понад 100 іранських дронів. Там також заявили про збиття балістичних ракет на підльоті до країни.

Times of Israel з посиланням на "12 канал" повідомив, що Ізраїль також почав перехоплювати іранські безпілотники над Йорданією та Сирією. За даними ABC News, Іран міг запустити близько 150 ракет — 80 штук у першому запуску і близько 70 — у другому

Генсек ООН Антоніу Гутерреш засудив напад Ірану на Ізраїль. Він закликав до негайного припинення бойових дій, висловивши глибоку тривогу щодо можливості руйнівної ескалації у всьому регіоні.

Своєю чергою США планують притягнути Іран до відповідальності. Також президент Джо Байден готує розмову з Нетаньягу на тлі ударів Ірану по Ізраїлю. Водночас Палата представників Сполучених Штатів Америки наступного тижня терміново розгляне проект закону із допомогою Ізраїлю через атаку Ірану.

Нагадаємо, про те, що Іран завдасть удару по Ізраїлю, повідомлялося ще кілька днів тому західними ЗМІ. Вказувалося про ракетну або дронову атаку на військові та урядові об'єкти в країні.

Своєю чергою міністерство закордонних справ Німеччини звернулося до своїх громадян, які наразі перебувають в Ірані, та закликало їх негайно покинути країну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.04.2024 19:22