Тайванці зробили ноутбук з поворотним екраном

09 ЛЮТОГО 2020 00:57

Тайванська компанія Compal Electronics створила ноутбук PivoBook, екран якого можна не від’єднуючи  від корпусу перевертати в портретний режим. Коротко про пристрій розповідає портал Hexus.

Широке поширення смартфонів призвело до того, що багато соціальних мереж за останні роки стали підтримувати і просувати формати, заточені під вертикальну орієнтацію екрану. На цю тенденцію почали звертати і виробники електроніки - Samsung, наприклад, недавно представила повертається телевізор The Sero, який може дублювати в портретному режимі екран мобільного телефону. Однак крім розважального контенту вертикально також може стати в нагоді і для інших цілей - наприклад, при роботі з текстом в традиційному «книжковому» поданні.

При роботі з вертикальним контентом на стаціонарному комп'ютері у користувачів практично немає обмежень: монітор можна повернути на 90 градусів, при цьому більшість сучасних операційних систем підтримує поворот екрану (в Windows, наприклад, за це відповідає поєднання клавіш Ctrl + Alt + стрілка). Однак в ніші мобільної електроніки крім смартфонів вибір не такий великий. Як правило, це або планшет, або ноутбук-трансформер, що перетворюється в подобу планшета - проте обидва ці варіанти майже завжди реалізовані так, що користувачеві необхідна окрема клавіатура для повноцінної роботи.

Compal Electronics створила ноутбук PivoBook, у якого можна повернути екран, ніяк не зачіпаючи нижню частину пристрою. 14-дюймовий OLED-екран кріпиться в канавці, по якій ковзає петля, що з'єднує дві половини корпусу. При необхідності користувач може підняти екран за правий нижній кут і встановити його у вертикальне положення - при цьому екран не від'єднується від корпусу.

PivoBook буде випускатися як серійне пристрій, але не під маркою Compal Electronics. Очікується, що ноутбук (який, до речі, отримав престижну премію в галузі промислового дизайну iF product design award) в серійному вигляді надійде в продаж під іншою назвою в 2020 році на території Азії і Північної Америки.

Про технічні характеристики ноутбука майже нічого не повідомляється - відомо лише, що важить він 1,5 кілограма і оснащений збільшеним тачпадом. Також невідомо, скільки буде коштувати серійне пристрій.

Технології, 09.02.2020 00:57