Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Танцювали на столах та водили хороводи: у Рівному після скандалу звільнились лікарі та директор онкоцентру (відео)

Директор Рівненського обласного онкологічного центру Григорій Максим'як написав заяву щодо свого звільнення після того, як місцева влада та соцмережі розкритикували відео, де співробітники медичного закладу танцюють на столах під час науково-практичної конференції.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив очільник Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

Зокрема, він підписав розпорядження щодо звільнення директора цього медичного закладу. Також заяви написали три його заступники. За словами Карауша, попри звільнення керівництва, заклад працює у звичайному режимі: там продовжують надавати допомогу людям.

"Це історія, яка має застереження інших, що під час війни поведінка така — ганебна і просто неприпустима. У протипухлинному центрі ми формуємо нову команду, яка буде працювати по-іншому й відповідно до вимог часу, адекватності, культури. Про це ми думали, зараз рішення ще немає, для підбору людей беремо певний час", — наголосив Карауш.

Так, виконувати обов'язки керівника медзакладу буде завідувач абдомінального відділення центру Сергій Михайловський. Скандальний відеоролик поширила рівненська журналістка Ольга Підгородецька. На кадрах видно, як лікарі обласного онкологічного центру, що перебувають у готельно-ресторанному комплексі "Софія" на конференції на тему "Актуальні питання радіаційної онкології в Україні", танцюють та водять хороводи.

Зокрема, після публікації цього відео користувачі в соцмережах засудили поведінку лікарів центру, а місцева влада пообіцяла "не залишити ситуацію без уваги". Водночас Карауш заявляв, що "був неприємно здивований" цим відео. 

Нагадаємо, у червні Міністерство охорони здоров’я спрогнозувало глобальний дефіцит лікарів в Україні до 2030 року. Тому зараз у відомстві розробляють стратегії, як забезпечити систему працівниками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.09.2024 04:24