Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Танки Leopard передають Україні тільки для оборони, а не для наступу, — Міноборони Іспанії

Україна починає отримувати танки Leopard від західних партнерів. Союзники наголошують, що техніку передадуть тільки для захисту, а не для наступальних дій.

Про це заявила міністерка оборони Іспанії Маргарит Роблес в інтерв'ю La Vanguardia.

"Існує кілька серій Leopard: 2A4 і 2A6. Танки 2А4, які зберігалися в Сарагосі в жалюгідних умовах, зараз ремонтуються. Це дасть змогу включити їх до складу батальйону поряд із танками, переданими іншими країнами", — зазначила Роблес.

Водночас міністерка наголосила, що Іспанія вже почала роботу з підготовки екіпажів цих танків і команд, які займатимуться їх обслуговуванням.

"Я багато наполягаю на тому, що Leopard мають виняткове призначення: оборона, а не агресія проти Росії", — сказала Роблес.

Міністерка виключає участь іспанських військових у бойових діях на території України.

"Це абсолютно неможливий сценарій, його не існує. Іспанські солдати втрутилися б тільки в разі агресії проти країни НАТО. Ніколи, ніколи, жоден солдат із країни НАТО, а Іспанія є однією з них, не відправиться брати участь у війні в Україні. Ніколи, ніколи. Я хочу сказати це дуже чітко, дуже ясно", — розповіла Роблес.

Нагадаємо, Захід досі не може визначитися з точною кількістю танків Leopard 2, які отримає Україна. У Міноборони Німеччини припускають, що ЗСУ зможуть сформувати два батальйони важкої техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.02.2023 21:55