Тарифи не зростатимуть попри будь-які ринкові коливання – Зеленський

30 ВЕРЕСНЯ 2021 18:05

Під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулося в Києві під головуванням Президента України, підписано Меморандум про непідвищення рівня тарифів.

Про це йдеться в повідомленні ОП, повідомляє TrueUA.

«Питання не в Україні – питання у європейських цінах на газ. У Європі ціна вперше перетнула позначку в тисячу доларів за тисячу кубометрів. Для нашої країни питання тарифів кожного року важливе, але цього року є дуже-дуже непростим і може набути гострого, складного значення», – сказав Володимир Зеленський.

Тому за дорученням Глави держави Кабінет Міністрів, НАК «Нафтогаз України», Асоціація міст України і Палата місцевих влад Конгресу напрацювали Меморандум, згідно з яким до кінця опалювального сезону тарифи на тепло та гарячу воду для населення не зростатимуть.

Згідно з Меморандумом, до кінця опалювального сезону тарифи на тепло та гарячу воду не зростатимуть. Ціна газу становитиме 7,4 грн за 1 куб. м для населення та 13,6 грн за 1 куб. м для бюджетних установ.

Як розповів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, уряд розробив план з п’яти кроків, які дадуть змогу стабілізувати тарифне питання та спокійно пройти опалювальний сезон цього року.

Він зазначив, що для стабільного проходження опалювального сезону у підземних сховищах накопичено майже 19 млрд куб. м газу.

Також, за його словами, на 12 млрд грн планується збільшити програму субсидій на сплату житлово-комунальних послуг.

Крім того, як повідомив очільник уряду, з 1 жовтня до кінця опалювального сезону для 80% українських родин тариф на електроенергію становитиме 1,44 грн за 1 кВт • год. 

Суспільство, 30.09.2021 18:05