Фото: slovoidilo.ua

Таємна угода ООН і Росії: Bild оприлюднив шокуючі подробиці

Організація Об'єднаних Націй веде таємні переговори з Російською Федерацією. Йдеться про те, що в обмін на відновлення зернової угоди, Росії будуть скасовані головні санкції, запроваджені після широкомасштабного вторгнення.

Про це пише Bild.

Журналісти посилаються на секретний лист генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша до російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова. У листі пропонується "чотири конкретні наріжні камені угоди між Секретаріатом ООН і Російською Федерацією", яка має "призвести до відновлення Чорноморської ініціативи".

Пропозиції Гутерріша виглядають наступним чином:

  • Російському державному банку буде дозволено повернутися до SWIFT;
  • ООН хоче застрахувати російські кораблі від українських атак;
  • Росії мають повернути заморожені гроші;
  • відновлення дозволу російським кораблям причалювати до Німеччини тощо.

"Усі чотири пункти важливі, оскільки їх реалізація виконала б усі вимоги терористичного режиму Володимира Путіна та винагородила його бомбові атаки на українські цивільні цілі", — пише Bild.

ООН і ЄС працюють над "законним" обходом санкцій щодо SWIFT для Російського сільськогосподарського банку, який потрапив під обмеження. Зокрема, для обходу санкцій генсек ООН пропонує за підтримки країн ЄС використовувати спеціально засновану дочірню компанію підсанкційного російського банку під назвою "RSHB Capital SA".

Також Гутерріш серйозно пропонує Лаврову застрахувати російські кораблі від українських атак в Азовському та Чорному морях, а ще допомогти режиму Володимира Путіна повернути активи в ЄС, які були заморожені санкціями.

"5 вересня Bild запитав офіс генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша про скандальний лист до російського міністра закордонних справ. Проте відповіді надано не було. Водночас керівництво Росії зараз уважно вивчає пропозиції ООН і поки не погодилося на них, оскільки в Кремлі вважають пропозиції "занадто гарними, щоб бути правдою", — йдеться у повідомленні.

За словами журналістів, український уряд "за жодних обставин" не повернеться до зернової угоди з Росією за цих умов, а також не відмовиться від свого "права за міжнародним правом" контролювати російські військово-морські кораблі та незаконно побудовані споруди, такі як Кримський міст, щоб продовжити наступ.

Завершення "зернової угоди"

Росія 17 липня заявила, що "відкликає" всі гарантії безпеки судноплавства в Чорному морі. Крім того, РФ виходить зі Спільного координаційного центру в Стамбулі через припинення "зернової угоди". 16 липня з порту Одеси вийшло останнє судно в рамках Чорноморської зернової ініціативи. Напередодні президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган повідомив, що Путін погодився на продовження дії зернової ініціативи. Однак у Кремлі відхрестились від цієї заяви, зазначивши, що ні на що не погоджувалися.

Водночас 19 липня російський диктатор Володимир Путін заявив, що його держава повернеться до "зернової угоди" лише у разі повного виконання її умов. У британській розвідці заявили, що, на думку Кремля, "зернова угода" більше не відповідає російським інтересам, тому там вирішили зупинити ініціативу. Хоча справжню причину росіяни замаскували, наголошуючи, що суднам, які виходять з чорноморських портів, загрожують українські міни.

Після виходу зі "зернової угоди", Росія почала потужно обстрілювати південні регіони. Щодня армія РФ завдавала ударів по Одеській області. Є загиблі, багато постраждалих, а також зруйновані будівлі та знищені склади зі зерном.

Нагадаємо, що президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що важко передбачити, чи зможуть лідери G20 на саміті в Нью-Делі цими вихідними досягнути консенсусу щодо декларації із засудженням російського вторгнення в Україну.

Індія, яка головує цього року в G20, хоче, щоби підсумкове комюніке саміту також враховувало думку Росії та Китаю, які заблокували спроби західних країн включити рішуче засудження вторгнення Росії в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.09.2023 16:08