Ілон Маск. Джерело: MediaSapiens

Маск зірвав українську атаку на російський військово-морський флот, — CNN

Американський мільярдер, власник SpaceX Ілон Маск у 2022 році розпорядився відключити мережу супутникового зв'язку Starlink поблизу узбережжя тимчасово окупованого Криму. Це він зробив для того, щоб зірвати українську атаку на Чорноморський флот Російської Федерації.

Про це повідомляє CNN з посиланням на опублікований фрагмент біографічної книги "Ілон Маск" Волтера Айзексона.

Так, у цьому виданні розповідається про розмови Маска з представниками вищого керівництва РФ, після яких у нього виник страх, що країна-агресор у відповідь на успішну атаку України може застосувати ядерну зброю. У зв'язку з цим мільярдер, імовірно, дав вказівку технічним службам Starlink відключити від обслуговування регіон навколо Криму.

Автор біографічної книги Айзексон пише про "екзистенційний страх" Маска перед глобальною ядерною війною.

Варто зазначити, що після того, як Росія вивела з ладу системи зв’язку України безпосередньо перед своїм повномасштабним вторгненням, Маск погодився надати Україні супутникові термінали Starlink на мільйони доларів, які стали вирішальними для військових операцій ЗСУ.

Проте навіть коли мережі стільникового зв’язку були зруйновані, термінали Starlink дозволили Україні продовжувати боротьбу та залишатися на зв’язку.

Фото: edition.cnn.com

Але, як тільки Україна почала використовувати Starlink для наступальних атак проти Росії, Маск почав переосмислювати своє рішення.

Нагадаємо, у 2022 році власник SpaceX Ілон Маск відмовив українським військовим у наданні доступу до інтернету Starlink в районі тимчасово окупованого Криму. Це вплинуло на стратегію звільнення українських територій.

Раніше Ілон Маск втрапляв у скандали з висловленнями про Україну. Зокрема, бізнесмен пропонував віддати Крим Росії, щоб закінчити війну. На думку Маска, Україна в цьому випадку мала б забезпечувати Крим водою. Також він вважає, що звільнення окупованого півострова — "безжалісна ескалація".

Також нещодавно Ілон Маск знову осоромився заявою щодо України. Він назвав Революцію Гідності 2013-2014 року "переворотом".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.09.2023 17:13