Фото: росЗМІ

Теракт у "Крокусі": секретар Радбезу РФ Патрушев накинувся на Україну зі звинуваченнями

Секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев заявив, що за терактом в "Крокус Сіті Холі" стоїть Україна. На його думку, "саме Київ винен у стрілянині, яка сталася у Підмосков'ї".

Зокрема, у коментарі російським пропагандистам Патрушев заявив, що за організацією нападу стоїть не ІДІЛ.

"Звичайно, Україна", — відповів секретар Ради безпеки РФ на питання журналістів про те, хто саме причетний до теракту в "Крокусі".

Натомість прес-секретар кремлівського диктатора Дмитро Пєсков наголосив, що наразі рано говорити про винуватців, адже триває слідство.

"Президент (російський диктатор Володимир Путін, — ред.) говорив, що, за наявними деякими даними, попередніми даними, ну, ви перечитайте ще раз слова президента. Що саме (за зв'язок, — ред.), природно, на цій стадії говорити неможливо (зв’язок з Україною — ред.). І коли слідство вважатиме це доцільним і можливим, природно, інформація буде надана", — сказав він.

Що відомо про стрілянину у ТЦ поблизу Москви

У п'ятницю ввечері, 22 березня, у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" біля Москви почалася стрілянина. Внаслідок інциденту є багато загиблих і поранених.

У торговому центрі на 19:00 був запланований концерт гурту "Пікнік". Незадовго до початку заходу до підмосковного залу увірвалися кілька людей у масках та камуфляжній формі. Вони відкрили вогонь по натовпу, а незабаром після цього в приміщенні розпочалася масштабна пожежа.

Силовики називали інцидент з розстрілом натовпу терактом. На відео видно було щонайменше п'ятеро нападників, але на той момент було невідомо, хто вони та які їхні мотиви.

На місце стрілянини відправили пожежників та щонайменше 50 карет швидкої допомоги. Також над епіцентром загоряння кружляли пожежні вертольоти. У торговому центрі "Крокус Сіті Хол" руйнувалася покрівля, але гасіння вогню не розпочиналося до прибуття спецзагонів.

Водночас російський диктатор Володимир Путін 23 березня заявив, нібито для підозрюваних у теракті підготували "вікно" для переходу кордону з Україною.

Цікаво, що 7 березня про підготовку масштабної атаки на скупчення людей у Москві попередили громадян посольства низки західних країн, зокрема США. Вони закликали громадян уникати великих скупчень людей і не їздити в Росію.

Нагадаємо, що у вечірньому відеозверненні 23 березня президент Володимир Зеленський звинуватив російський режим у спробах перекинути на Україну відповідальність за теракт у торговому центрі поблизу Москви, назвавши кремлівського диктатора "нікчемою".

24 березня віце-президентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс заявила, що наразі немає жодних підтверджень щодо звинувачень Кремля у причетності України до теракту в "Крокус Сіті Хол".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.03.2024 16:10