Фото: Офіс президента

Зеленський назвав Путіна "нікчемою", коментуючи криваві події поблизу Москви (відео)

У вечірньому відеозверненні 23 березня президент Володимир Зеленський звинуватив російський режим у спробах перекинути на Україну відповідальність за теракт у торговому центрі поблизу Москви.

Текст звернення з'явився на сайті президента України. Зеленський наголосив, що те, що сталося 22 березня в Москві, очевидно, і Путін, і його посіпаки намагаються звалити на когось іншого. 

"У них завжди однакові методи. Це вже було. І підірвані будинки були, і розстріли, і вибухи. І завжди вони звинувачують інших", — написав він.

За словами Зеленського, росіяни прийшли в Україну, спалюють наші міста — і Україну ж намагаються звинуватити. 

"Вони катують, ґвалтують наших людей — і їх же звинувачують. Вони сюди, на українську землю, нагнали сотні тисяч терористів своїх, воюють проти нас, і їм все одно, що відбувається всередині їхньої ж країни. Вчора ще все це сталося, і ця нікчема Путін, замість того щоб займатись своїми громадянами Росії, звертатись до них, добу мовчав — думав, як це притягнути до України. Все абсолютно передбачувано", — сказав український президент.

Президент запевнив, що тих сотень тисяч росіян, які зараз вбивають на українській землі, точно вистачило б, щоб зупинити будь-яких терористів. 

"І якщо росіяни готові мовчки вмирати в "крокусах" та не ставити жодних питань своїм спецслужбам, то Путін ще не одну таку ситуацію спробує повернути на користь своїй особистій владі. Терористи завжди повинні програвати, і я дякую кожному і кожній, хто справді захищає життя! Дякую усім нашим людям, які бʼються проти терору. І ми маємо усім світом захищатись від тих, хто вважає людей просто витратним матеріалом", — додав Володимир Зеленський.

Що відомо про стрілянину у ТЦ поблизу Москви

У п'ятницю ввечері, 22 березня, у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" біля Москви почалася стрілянина. Внаслідок інциденту є багато загиблих і поранених.

У торговому центрі на 19:00 був запланований концерт гурту "Пікнік". Незадовго до початку заходу до підмосковного залу увірвалися кілька людей у масках та камуфляжній формі. Вони відкрили вогонь по натовпу, а незабаром після цього в приміщенні розпочалася масштабна пожежа.

Силовики називали інцидент з розстрілом натовпу терактом. На відео видно було щонайменше п'ятеро нападників, але на той момент було невідомо, хто вони та які їхні мотиви.

На місце стрілянини відправили пожежників та щонайменше 50 карет швидкої допомоги. Також над епіцентром загоряння кружляли пожежні вертольоти. У торговому центрі "Крокус Сіті Хол" руйнувалася покрівля, але гасіння вогню не розпочиналося до прибуття спецзагонів.

Цікаво, що 7 березня про підготовку масштабної атаки на скупчення людей у Москві попередили громадян посольства низки західних країн, зокрема США. Вони закликали громадян уникати великих скупчень людей і не їздити в Росію.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив раніше, що слова російських спецслужб про начебто "український слід" підозрюваних у вчиненні теракту в "Крокус Сіті Холі" в Підмосков’ї — це повна нісенітниця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.03.2024 21:48