Фото: БЕЛТА

"Терорист українських спецслужб спільно з ЦРУ": Лукашенко знайшов "винних" у вибухах на аеродромі в Мачулищах

Наприкінці лютого на білоруському аеродромі в Мачулищах пролунали вибухи, унаслідок чого пошкоджено російський літак. Самопроголошений президент країни Олександр Лукашенко звинуватив у СБУ та ЦРУ.

Про це пише білоруське державне видання "БЕЛТА".

Мінський диктатор стверджує, що в Білорусі вже затримали нібито "терориста українських спецслужб" і його поплічників, які "причетні до спроби диверсії щодо літака А-50 на аеродромі Мачулищі".

"Служба безпеки України, керівництво ЦРУ чи то збоку, чи то за спиною розробляють операцію проти Республіки Білорусь. Був підготовлений терорист. Він росіянин, з російським паспортом, має український паспорт", — йдеться в повідомленні.

Так званий "терорист" нібито народився в Кривому розі та жив у Криму. За словами Лукашенка, його завербували спецслужби України у 2014 році.

"Те, що ми побачили, реалізуючи операцію в Білорусі, — це дійсно було щось неймовірне. Були залучені найвищі технології. Він (так званий терорист, — ред.) був навчений усьому цьому не за один місяць. Після підготовки його було маршрутизовано на нашу територію", — наголосив диктатор.

Самопроголошений президент Білорусі також стверджує, що "терорист" був фахівцем із ІТ і добре знався на технологіях. Його нібито спеціально готували для здійснення важких спецоперацій.

Нагадаємо, вранці 26 лютого на білоруському аеродромі "Мачулищі" пролунали два вибухи. Пізніше стало відомо, що пошкоджень зазнав російський літак ДРЛВ А-50, його атакували двома дронами з території Білорусі. Згодом речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат назвав пошкодження російського розвідувального літака А-50 на білоруському аеродромі "Мачулищі" є доброю новиною для України. Саме цей літак проводить радіолокаційну розвідку та допомагає окупантам вести бойові дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.03.2023 12:20