Терористи 16 раз обстрілювали українські позиції – штаб АТО

10 СЕРПНЯ 2017 07:03

Як повідомляє TrueUA, з посиланням на прес-центр штабу АТО, російсько-терористичні війська продовжують порушувати  Мінські домовленості та здійснюють обстріли українських позиції.

«Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 16 разів порушили перемир’я. Внаслідок обстрілу один український військовий отримав бойову травму.», – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що у порівнянні з попередніми днями, російсько-окупаційні угруповання дещо зменшили кількість обстрілів. Проте ворог все частіше застосовує озброєння калібр якого перевищує 100 міліметрів і відповідно заборонений мирними домовленостями. 

«Вчора до обіду, бандформування фактично з одного напрямку – селища Калинове, 6 разів з різних видів зброї били по наших опорних пунктах на Луганському напрямку. А вже після 18 години активність ворога перемістилась на Приморський напрямок. Тут з мінометів калібру 82 міліметри бандити обстрілювали українські позиції неподалік Старогнатівки і Талаківки. А 120-міліметровий міномет застосовували в районі Водяного, Павлополя та Гнутового. », – йдеться у повідомлені. 

Крім того, вчергове демонструючи свою зневагу до Мінських угод, близько 21 години бойовики били по укріпленнях сил АТО із реактивної пускової установки «Град» (Партизан). Щонайменше 27 снарядів лягло в районі Широкиного і 15 поблизу Водяного. 

Також,на Донецькому напрямку, ввечері, злочинці майже 2 години з різних видів зброї вели обстріл наших опорних пунктів на південних околицях Авдіївки та на шахті Бутівка.

Події, 10.08.2017 07:03