Терористи розгорнули торгівлю предметами старовини із зон конфліктів

01 ГРУДНЯ 2017 15:35

Терористи використовують нападу на об'єкти культурної спадщини в якості тактики ведення війни. Вони торгують предметами старовини з зон конфліктів, а доходи від їх продажу на підтримку своєї діяльності. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.

Терористичне угрупування ІДІЛ створила навіть структуру, яка відповідає за контрабанду. Захист культурних цінностей у зонах конфліктів було присвячено засідання Ради Безпеки ООН, яке відбулося в четвер.

«У наші дні терористи, особливо в зонах збройних конфліктів, не обмежуються позбавленням людей життя і власності. Вони знищують також історичні пам'ятники та інші об'єкти. Їх мета очевидна - вони прагнуть підірвати національну ідентичність і міжнародне право», - заявив глава Управління ООН по боротьбі з тероризмом Володимир Воронков.

На сьогоднішній день точних оцінок загальної вартості контрабанди раритетів немає. Однак є відомості про формування ІДІЛ структур, призначених для розпорядження награбованими предметами. ІДІЛ стягує «податок» з продажів об'єктів культурних цінностей і займається збутом на міжнародних ринках предметів старовини, витягнутих при розкопках.

Світ, 01.12.2017 15:35