Тіллерсон готовий говорити з КНДР!

13 ГРУДНЯ 2017 12:58

Несподіваний поворот у відношенні Вашингтона до Пхеньяну: держсекретар США Рекс Тіллерсон висловив готовність почати переговори з КНДР без попередніх умов. Не далі як минулого тижня глава прес-служби Держдепартаменту Хезер Науерт говорила про те, що прямі переговори з Північною Кореєю можливі лише після того, як вона відмовиться від розробки ядерної зброї.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

Але виступаючи в Атлантичній раді у вівторок Тіллерсон заявив:  

«Ми готові провести першу зустріч без попередніх умов. Давайте зустрінемося, поговоримо про погоду, якщо хочете. Це може бути за квадратним столом або круглим, якщо для вас це важливо. Але ми повинні нарешті сісти один навпроти одного і почати розробку спільної дорожньої карти» .  

Умову про негайну відмову КНДР від розробки ядерної зброї США таким чином поки зняли. Раніше в Пхеньяні заступник генсека ООН з політичних питань Джеффрі Фелтман провів переговори з представниками північно-корейського МЗС.   

Зі слів Фелман, ті погодилися з його доводами про те, що важливо запобігти війні, проте ніяких обіцянок щодо переговорів з США не дали.  

«На той момент вони не взяли на себе ніяких зобов'язань: думаю, що їм потрібен час на те, щоб обміркувати все, що ми їм сказали і обговорити це зі своїм керівництвом. І я не хочу поки висувати ніяких гіпотез і приписувати моїм співрозмовникам слова, які вони не сказали», - заявив заступник генсека ООН.  

Мета його місії полягала в тому, щоб переконати північно-корейську владу в необхідності відкрити канали зв'язку для зниження ризику ескалації ситуації на Корейському півострові.   

Фелтман також підкреслив позицію ООН про можливість вирішення ситуації тільки дипломатичним шляхом і необхідності повного виконання резолюцій Ради Безпеки.

 

Світ, 13.12.2017 12:58