Фото: Національна поліція

Торгували довідками про інвалідність: у Києві отримали підозру екс-посадовиця та лікар-експерт

У Києві правоохоронці викрили колишню посадовицю міжрайонної Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та лікаря-експерта з хірургії міжрайонної МСЕК, які підробляли документи та допомагали чоловікам призовного віку виїхати з України.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у місті Києві.

Зазначається, що фігуранти вносили недостовірні відомості до акту огляду медико-соціальної експертної комісії для присвоєння третьої групи інвалідності. Таким чином чоловіки призовного віку не підлягали мобілізації та могли виїхати за кордон.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що жінка разом зі спільником організувала незаконну діяльність з підроблення офіційного документа акту огляду медико-соціальної експертної комісії. 

"Вони вносили неправдиві відомості про присвоєння третьої групи інвалідності, що давало змогу чоловікам призовного віку виїхати за кордон та ухилитись від мобілізації", йдеться у повідомленні.

Наразі, зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 332 , ч. 5 ст. 27 ст. 336, ч. 2 ст. 28 ст. 336, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Їм загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, наприкінці січня у Сумській області правоохоронці затримали шахрая, який вимагав хабар у розмірі 100 тисяч гривень у дружини військовополоненого, щоб нібито "звільнити" його з полону. Фігурантом справи виявився сержант-дезертир однієї з військових частин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.02.2024 13:08