Фото: Національна поліція

"Звільнення з полону" за 100 тис. грн: на Сумщині затримали чоловіка, який вимагав хабар у дружини військового

У Сумській області правоохоронці затримали шахрая, який вимагав хабар у розмірі 100 тисяч гривень у дружини військовополоненого, щоб нібито "звільнити" його з полону. Фігурантом справи виявився сержант-дезертир однієї з військових частин.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Відомо, що зловмисник запевнив дружину військовополоненого, що має змогу вплинути на рішення щодо першочергового включення її чоловіка до списків обміну задля якнайшвидшого повернення з полону. При цьому, чоловік наголошував на своєму статусі нібито військовослужбовця та особистих зв’язках зі службовими особами, які займаються пошуком та обміном військовополонених. 

Підозрюваний неодноразово під різними приводами вводив в оману довірливу жінку, яка на його вимогу протягом декількох місяців перерахувала так званому "полковнику" кошти на загальну суму 70 000 гривень.

Однак, цієї суми ділку виявилось замало, і він висунув нову вимогу потерпілій щодо сплати йому додаткових коштів у розмірі 30 000 гривень, частина з яких начебто мала бути направлена на "вирішення питання". Під час передачі грошей зловмисник і був затриманий правоохоронцями.

 вимагав 100 тисяч з дружини військовополоненого

Фото: Національна поліція

Фігурантом виявився мешканець Сумщини, 37-річний сержант однієї з військових частин, який не повернувся на місце служби після лікування. Дезертиру загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Триває слідство.

Нагадаємо, у Києві за підозрою в хабарництві затримали посадовця Київської міської державної адміністрації (КМДА) та його спільника. За інформацією правоохоронців, вони вимагали гроші від підприємця в обмін на його участь у державній програмі підтримки бізнесу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 31.01.2024 15:54