Сергій Наєв. Джерело: armyinform.com.ua

"Загроза для цивільних та військових": Наєв повідомив про серйозну небезпеку біля кордону Сумської області

Російські загарбники не припиняють атак на територію Сумщини. Окрім бойових дій із застосуванням різних видів озброєння, ворог намагається проводити диверсійну діяльність на території області.

Про це командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв написав на сторінці у Facebook.

"У прикордонних районах Сумської області тривають бойові дії, які становлять серйозну загрозу як для військових, так і для цивільних мешканців. Ворожа армія використовує різні види зброї, включаючи артилерію та авіацію. Великою загрозою є активність диверсійних груп противника", зауважив Наєв.

Військовий зауважив, що українські військові, які стоять на захисті цілісності кордонів та активно протидіють спробам ворожих диверсантів. 

"Командування Північної операційної зони проводить постійні тренування контрдиверсійних груп, щоб підготувати військових до виявлення та нейтралізації ворога який намагається перетнути кордон", додав він.

За словами Наєва, контрдиверсійні групи вже неодноразово продемонстрували свою ефективність у знешкодженні ворожих диверсантів, тому їх готовність до дій є надзвичайно важливою.

Днями командувач повідомляв про створення контрдиверсійних резервів, які за потреби протягом лічених хвилин мають прибути в район виявлення противника для його подальшої ліквідації.

Нагадаємо, декілька днів тому Наєв розповідав, що від початку 2024 року російські диверсійно-розвідувальні групи п'ять разів намагалися зайти на прикордоння Чернігівської та Сумської областей. Останнім часом зростання рівня загрози на Київському напрямку військове командування не спостерігає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.01.2024 12:09