Фото: соцмережі

Трагедія у Броварах: коли розшифрують "чорну скриньку" гелікоптера

"Чорну скриньку" з гелікоптера ДСНС, який впав на територію дитячого садка у Броварах Київської області, розшифрують найближчими тижнями.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас в ефірі національного телемарафону.

"Ми розуміємо, що під час таких подій дуже важлива інформація з "чорних скриньок". Я знаю, що наші правоохоронці вже працюють разом з французькими колегами. Я сподіваюся, приблизно за тиждень, максимум – два все ж таки буде розшифровано "чорну скриньку", і після того ми зможемо більш детально ознайомитися з найбільш пріоритетною версією", — сказав Іонушас.

Посадовець зауважив, що пріоритетними є версії помилки пілота та технічної несправності гвинтокрила. Також слідство розглядає версію диверсії.

"Ми домовилися, що ми поставимо на особливий контроль комітет питання технічної справності інших гвинтокрилів. І ви знаєте, що правоохоронці вже зробили певні процесуальні дії, обшуки стосовно відпрацювання цієї версії, вони рухаються по контрактах, на підставі яких була здійснена купівля цих гвинтокрилів",  додав Іонушас.

Трагедія у Броварах

Нагадаємо, 18 січня гвинтокрил ДСНС впав поруч із дитячим садком та житловим будинком у Броварах. У будівлях перебували люди. Серед загиблих керівництво Міністерства закордонних справ: очільник МВС Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович.

Внаслідок падіння гвинтокрила у Броварах на дитячий садок загинули 14 людей. Травмовано 25 осіб. У будівлі дитячого садка завершено пошуково-рятувальні роботи.

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування за фактом падіння гелікоптера в Броварах. Слідчі розглядають декілька версій.

Суспільство, 04.02.2023 14:17