Трамп підписав указ, який дозволить карати світові компанії за торгівлю з КНДР

22 ВЕРЕСНЯ 2017 10:36

Президент США Дональд Трамп запевнив, що підписаний ним указ «відріже джерела доходів», які йдуть на фінансування програми створення ядерної зброї Пхеньяном.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.  

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп підписав указ, який розширює можливості Вашингтона щодо запровадження санкцій проти іноземних банків, компаній та фізичних осіб, які здійснюють торгівлю з Північною Кореєю.  

Заява пролунала під час зустрічі Трампа з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе та президентом Південної Кореї Мун Чже Іном, яка відбулась на полях Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, що проходить нині у Нью-Йорку.  

Як заявив Трамп, це рішення «відріже джерела доходів, які йдуть на фінансування зусиль Північної Кореї, спрямованих на створення найбільш смертоносної зброї, відомої людству».   

За його словами, він ухвалив рішення підписати цей указ після того, як центробанк Китаю наказав фінансовим установам негайно припинити операції, пов'язані з КНДР.  

За словами американського лідера, нові санкції можуть торкнутися таких сфер діяльності КНДР, як, зокрема, текстильна та обробна промисловість, рибальство та інформаційні технології.  

Нагадаємо, у відповідь на випробування Пхеньяном водневої бомби, що відбулося на початку вересня, Рада Безпеки ООН запровадила нові санкції стосовно КНДР, зокрема, обмеживши експорт нафти та газу до країни.   

Утім, невдовзі після того Північна Корея знову провела чергове випробування балістичної ракети.

 

Події, 22.09.2017 10:36