Трамп: «Втручання у вибори - особиста відповідальність Путіна»

20 ЛИПНЯ 2018 09:41

Володимир Путін несе особисту відповідальність за втручання Росії в американські вибори 2016 року. Про це заявив президент США Дональд Трамп в інтерв'ю телеканалу CBS, повідомляє France24.

Правда, на своїй сторінці в Twitter Трамп написав, що у нього з Путіном хороші відносини. За словами президента США, деяким людям неприємний цей факт. «Є ті, хто швидше почав би війну, аби не бачити цього», - додав Трамп.

Однак відповідаючи на питання журналіста про те, чи вважає він ПУТІНА особисто відповідальним за втручання Росії в американські вибори, глава Білого дому зробив іншу заяву.

«Дійсно, так можна сказати, адже він лідер своєї країни. Також я вважаю себе відповідальним за те, що відбувається в США. Так, як керівник держави несе відповідальність. Я дав йому зрозуміти, що ми не допустимо втручання в наші справи».

У понеділок на саміті в Гельсінкі ТРАМП заявив, що не бачить доказів втручання Росії в американські вибори. Ці слова викликали в США запеклу критику на адресу президента. Деякі жителі країни навіть влаштували акцію біля стін Білого дому, тримаючи в руках плакати зі словами «брехун» і «зрадник».

Незабаром Трамп виступив з ще однією заявою: він сказав, що обмовився, і додав, що повністю довіряє американським спецслужбам.

Політика, 20.07.2018 09:41