Транскордонна організована злочинність – глобальна загроза людству

22 БЕРЕЗНЯ 2018 12:08

Транскордонна організована злочинність на міжнародному рівні – глобальна загроза людству. За підрахунками експертів, її щорічний прибуток – близько трильйона доларів. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на сайт Держприкордонслужби.

Зазначається, що українські прикордонники протистоять міжнародній злочинності та знешкоджують кримінальні канали, а також задля цього активно співпрацюють із зарубіжними колегами-правоохоронцями.

«…Ми досягли того, що наші міжнародні партнери нам сьогодні довіряють. І йде такий обмін інформацією, де ми об’єднуємо наші зусилля, передаємо якусь частину інформації, яка на нашій території, ми маємо. Відповідно, просимо їх відпрацювати їхній вже блок. І потім все зводимо, як кажуть, до купи і вже проводимо такі спільні дії по знешкодженню таких міжнародних структур, протиправних», - Голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал.

Щороку у світі тільки від передозування наркотиків гине близько 200 тисяч людей. Та це не зупиняє «торговців смертю». 355 кілограмів вбивчого препарату каптагону, що притуплює біль та провокує жорстокість та є улюбленим стимулятором джихадистів, на совісті яких сотні терористичних актів по всьому світу, виявили півроку тому в Україні. Спільна міжвідомча група затримала наркоторговців в Одесі. 

Ліквідація каналів наркотрафіку та нелегальної міграції, затримання торговців людьми і організаторів контрабандних схем. Співробітники Держприкордонслужби розкриють секрети своєї роботи. Оперативне відео та ексклюзивні коментарі  експертів – у програмі «Кордон держави». Дивіться у неділю, 25 березня об 11.10 на «5 каналі».

Відео, 22.03.2018 12:08