Фото ілюстративне зі соцмереж

Трьох бойовиків "Л/ДНР", які потрапили в полон, засудили до 15 років ув’язнення

В Івано-Франківську до 15 років ув'язнення засуджено ще трьох бойовиків окупаційних угрупувань. Вони воювали на східному фронті, зокрема, під Мар’їнкою та Попасною.

Про це повідомила прес-служба Івано-Франківської обласної прокуратури.

"За публічного обвинувачення прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури трьох громадян України визнано винними у  державній зраді та колабораційній діяльності. Кожного з них засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна", — йдеться в повідомленні.

У суді прокурори довели, що двоє мешканців Луганщини та мешканець Донеччини добровільно перейшли на бік ворога ще до початку повномасштабного вторгнення. Вони воювали проти Сил оборони на східному фронті.

Один із них був кулеметником у складі так званого "четвертого мотострілкового батальйону першої слов’янської армії "Народної міліції ДНР". Він брав участь у стрілецьких боях і оборонно-наступальних діях після обстрілів українських позицій ракетами та артилерією.

Інший засуджений — кулеметником у так званій "другій окремій мотострілецькій бригаді другого батальйону четвертої роти другого взводу "Народної міліції ЛНР". Окрім участі в боях, він також забезпечував безпеку контрольних пропускних пунктів, перевіряв документи місцевих мешканців для виявлення військовослужбовців ЗСУ.

Третій бойовик воював як "стрілець" у складі так званої "сьомої окремої мотострілецької бригади першого окремого мотострілецького батальйону першої роти "ЛНР".

"Українські захисники затримали  їх  під час бойових зіткнень на околицях Мар’їнки Донецької області та під Попасною на Луганщині", — підсумували в Івано-Франківській обласній прокуратурі.

Інфографіка: Івано-Франківська обласна прокуратура

Інфографіка: Івано-Франківська обласна прокуратура

Нагадаємо, що мешканцю окупованого Хрустального на Луганщині, який став на окупованих територіях "заступником командира підрозділу народної міліції ЛНР", повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Чоловіку загрожує до 15 років ув’язнення. Невдовзі його оголосять у розшук.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.11.2023 16:07