Фото ілюстративне. Джерело: "Радіо Свобода"

Допитував полонених під Попасною: "казаку" з "ЛНР" повідомили про підозру

Мешканцю окупованого Хрустального на Луганщині, який став на окупованих територіях "заступником командира підрозділу народної міліції ЛНР", повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Чоловіку загрожує до 15 років ув’язнення. Невдовзі його оголосять у розшук.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Служби безпеки України в Донецькій і Луганській областях.

"Мешканець Хрустального приєднався до російських окупантів у лютому 2022 року. Спочатку його зарахували на рядову посаду, згодом чоловік став заступником командира батальйону з роботи з особовим складом", — йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, "заступник командира підрозділу "народної міліції ЛНР" брав участь у бойових діях на Луганщині.

"У районі Попасної чоловік не лише керував особовим складом батальйону, але й особисто допитував полонених українських військових", — уточнили в СБУ.

Служба безпеки України зібрала доказову базу щодо заступника командира "казачого" підрозділу окупаційної армії, задокументувала діяльність заступника командира так званого "4 батальйону 6 казачого полку імені Матвея Платова". Цей окупаційний підрозділ сформовано на базі "казачих" бандформувань, які 2014-2015 років чинили збройний опір силам АТО на Луганщині.

Інфографіка: СБУ

Інфографіка: СБУ

Нагадаємо, в березні СБУ повідомляла, що кілера, який планував вбивство колишнього міністра оборони України Олексія Резнікова та начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова, засудили до 12 років в'язниці. За успішну операцію йому обіцяли винагороду у розмірі від 100 до 150 тисяч доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.10.2023 21:59