Фото: Донецька обласна прокуратура

На Донеччині оголосили підозри трьом бойовикам "ДНР", які потрапили у полон до українських воїнів

Трьом бойовикам так званої "Донецької народної республіки", яких Збройні сили України взяли у полон восени 2023 року, оголосили підозри у державній зраді. Зокрема, підозри отримали двоє снайперів та гранатометник.

Про це повідомила прес-служба Донецької обласної прокуратури.

За даними слідства, у 2015 році мешканець Старобешівського району за власним бажанням долучився до збройного опору захисникам України, які стримували просування незаконних збройних формувань ДНР у південному регіоні Донеччини. Чоловік добровільно вступив до так званого першого армійського корпусу "міністерства оборони ДНР". Підозрюваний служив старшим снайпером на блокпостах у селі Романівському Запорізької області. Повернувшись на Донеччину, у складі взводу снайперів 114-ї бригади ЗС РФ він здійснював бойові виходи з метою розвідки та вогневого ураження Сил оборони України біля села Красний Партизан Ясинуватського району. 

Другий доброволець став під знамена фейкової республіки у лютому 2023 року. Житель Донецька був снайпером, воював поблизу села Веселого, села Піски, смт Верхньоторецького, а також в районі міст Моспине, Донецьк і Маріуполь. Крім того, виконував бойові завдання у лавах "114-ї бригади стрілкового взводу снайперів". За вбивства українців він щомісячно отримував по 195 тисяч рублів. 

"Ще один донеччанин розпочав військову "кар’єру" у 2016 році. Упродовж трьох років він служив за контрактом у "відділі боротьби із тероризмом внутрішніх військ МВС ДНР". З початку збройної агресії РФ воював у "1-й Слов’янській бригаді" ВС РФ на посаді помічника гранатометника та відповідав за програмне забезпечення техніки у штабі окупантів. За новим контрактом із фейковим міністерством оборони квазіреспубліки підозрюваний проходив бойове злагодження на полігоні у місті Моспине та брав участь у боях з ЗСУ", — йдеться у повідомленні.

Восени 2023 року двох снайперів та їх побратима затримали українські військовослужбовці в районі села Красногорівки Покровського району. 

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам України повідомлено про підозру у державній зраді та участі у терористичній організації (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України). Максимальні покарання  за вказаними статтями — 15 років позбавлення волі та довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала доцента університету, який працював на російське головне розвідувальне управління. Він коригував удари Російської Федерації по Харкову.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.11.2023 19:59