Що таке NFC та переваги пристроїв з ним

29 БЕРЕЗНЯ 2024 11:45

Сучасні технології дозволяють нам користуватися зручними рішеннями для роботи, відпочинку, освіти щодня. І навіть у таких буденних речах, як покупки в магазині чи паркування авто. Технологія NFC (Near Field Communication) робить наше життя комфортнішим і простішим. Вона використовується у звичних для нас пристроях. Наприклад, смарт годинник з NFC дозволить сплатити покупки чи послуги фактично без використання купюр і картки. 

Купити довершений і зручний пристрій за хорошою ціною можна у брендовому магазині Samsung. Тут представлено тільки офіційний товар з гарантією від виробника.

Чим особливі пристрої з NFC

Чимало типів електронних пристроїв сьогодні підтримують технологію NFC. Серед таких:

  • смартфони та планшети, що можуть використовуватися для бездротового обміну даними, безконтактної оплати, з'єднання з іншими пристроями та пересилки різноманітної інформації (URL-адрес, контактів, фотографій, файлів тощо);

  • платіжні термінали в магазинах, що дають можливість безпечно проводити безконтактні платежі за допомогою смартфонів;

  • бездротові принтери та сканери, які швидко з'єднуються для обміну даними з комп'ютерами або мобільними пристроями;

  • смарт-годинники, навушники та інші пристрої для спрощення процесу з'єднання зі смартфонами, планшетами тощо.

Такий перелік демонструє, наскільки різноманітно, широко та безпечно застосовується  технологія NFC для зручного обміну даними та взаємодії між пристроями.

Відстань, на якій працює NFC

Щоб технологія NFC спрацювала і зʼєднала пристрої для обміну даними, відстань між ними має бути невелика – зазвичай менше ніж 4 см. Це має великий сенс для дотримання безпеки. Зв'язок здійснюється тільки на такій надзвичайно короткій відстані та може бути активований лише за умови, що пристрої знаходяться в безпосередній близькості один від одного. Випадковий пристрій зчитати інформацію, що передається, не зможе. 

Основними перевагами пристроїв з технологією NFC є простота дії та швидкість передачі даних. І — найголовніше — велика зручність використання і високий рівень безпеки. Купувати гаджети з NFC краще у фірмових магазинах, користуючись усіма перевагами якісного сервісу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Технології, 29.03.2024 11:45