Фото: Генштаб ЗСУ

Що відбувається на фронті: Генштаб повідомив про численні атаки РФ на ключових напрямках

Протягом 15 березня на лінії фронту відбулося 78 бойових зіткнень. Найскладніша ситуація на Авдіївському та Новопавлівському напрямках, де ворог 50 разів намагався прорвати оборону української армії.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

За даними військових, загалом ворог завдав 10 ракетних та 68 авіаційних ударів, здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. 

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Попівка, Вільне, Олександрівка, Велика Писарівка, Лукашівка, Дмитрівка Сумської області; Баранівка, Золочів, Покаляне, Петропавлівка Харківської області; Надія, Білогорівка Луганської області; Сіверськ, Семенівка, Калинівка, Часів Яр, Керамік, Новобахмутівка, Новоселівка Перша, Орлівка, Уманське, Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Костянтинівка Донецької області та Роботине на Запоріжжі.

Під артилерійським вогнем були близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на фронті

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця", на Куп’янському напрямку, Силами оборони відбито три атаки противника в районах населених пунктів Синьківка і Табаївка Харківської області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.

На Лиманському напрямку наші воїни відбили дев'ять атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни та Роздолівка на Донеччині, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ. 

На Бахмутському напрямку наші захисники відбили три атаки противника в районах населених пунктів Андріївка та Кліщіївка Донецької області. 

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія", на Авдіївському напрямку, наші воїни відбили 26 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке та Первомайське.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки та Новомихайлівки, де ворог, за підтримки авіації, 24 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти сім разів атакували позиції наших захисників в районах Старомайорського на Донеччині та Роботиного Запорізької області. 

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса", на Херсонському напрямку, ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснено три безрезультатні штурми позицій наших військ.

Атаки ЗСУ

Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Протягом 15 березня авіація Сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника.

За даними Інституту вивчення війни, російські сили, швидше за все, продовжать наступальні операції щодо дестабілізації українських оборонних ліній навесні 2024 року, а також підготуються до прогнозованого нового наступу влітку.

Раніше ISW повідомляв, що здатність Росії досягти значних успіхів на полі бою, як і раніше, залежить від рівня підтримки України з боку Заходу, а затримки, що продовжуються у сфері безпеки підвищать ризик оперативних значущих успіхів Росії в довгостроковій перспективі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.03.2024 07:52