Що з 2000 року відбувалося з батареями телефонів?

14 ЛИСТОПАДА 2017 11:55

Сучасні користувачі смартфонів далеко не завжди в захваті від необхідності часто заряджати свої потужні девайси. Часом це доводиться робити навіть не один раз в день. Багато хто згадує, що ще в недавньому минулому телефони ставилися на зарядку один раз в декілька днів, інформує TrueUA з посиланням на GSM-Arena  

Що і наскільки змінилося з 2000 року для телефонних акумуляторів?  

У міру того як звичайні кнопкові телефони змінювалися смартфонами, користувачам почало здаватися, що батареї стали «менше». Сьогодні заряду акумулятора смартфона зазвичай вистачає на один день використання. І користувачі, зрозуміло, хотіли б, щоб телефон можна було заряджати рідше, раз в кілька днів, як це було раніше з кнопковими телефонами.  

Створюється навіть враження відсутності прогресу, що стосується акумуляторів телефонів. Проте наявні дані показують, що прогрес був, і він дуже великий. Більш того, сучасний смартфон технічно, в спрощеному уявленні, - це батарея з екраном і мініатюрною материнською платою між ними.  

При порівнянні 50 найбільш популярних телефонів, відзначає Пітер (Peter) на сторінках ресурсу gsmarena.com, бралися телефони кожного року, починаючи з 2000 року.   

Зіставлявся показник співвідношення ємності батареї (в мАг) до обсягу телефонів (в кубічних сантиметрах). Якщо коротко викласти суть показаного на діаграмі, то вона відображає - скільки мАч доводиться на один кубічний сантиметр об'єму цифрового девайса.  

Як легко можна побачити, в 2017 році цей показник став в сім разів вище, ніж в 2000 році. Зелена лінія на діаграмі - лінія тренда, і вона показує, що це співвідношення експоненціально зростає. Якщо раніше телефон комплектувався невеликою батареєю, то сьогодні вона, по відношенню до розмірів самого девайса, просто величезна.  

Більш того, обсяг телефонів з роками також зростав, оскільки екрани ставали все більше. І все більше місця в телефоні займає його акумулятор. Компанія Apple для підвищення місткості використовувала в своєму новому iPhone X відразу два акумулятора, в той час як компанія LG роками застосовує з'єднані один з одним батареї у формі латинської букви «L».   

Компанії прагнуть максимально збільшити ємність батареї, при цьому, зрозуміло, не забуваючи і про інше важливу перевагу користувачів, які не хочуть, щоб девайс був занадто товстим.  

Втім, яскраві екрани сучасних телефонів з високою роздільною здатністю і продуктивне апаратне забезпечення споживають чимало енергії.

 

Технології, 14.11.2017 11:55