Щоб руки не мерзли відмовтеся від алкоголю і їжте рибу

09 СІЧНЯ 2018 17:32

Багато людей скаржаться на холодні руки і ноги. На щастя, за словами доктора Джона Брилла, для них є рішення. Як повідомляє TrueUA з посиланням на Daily Mail, проблема пов'язана з поганою циркуляцією крові. А на тлі низьких температур вона стає особливо актуальною, адже судини швидко звужуються.

Зазначається, щоб підвищити температуру кінцівок, експерт радить носити вільний одяг. Це дозволить утворити теплий прошарок з повітря, який буде додатково зігрівати. Гостра їжа - ще одна порада фахівця. Вона розширює судини, покращує циркуляцію (серце починає активніше прокачувати кров), підвищує загальну температуру тіла. До того ж, перець багатий на вітаміни А і С, які зміцнюють стінки судин і запобігають оніміння.

А ось від сигарет, кофеїну і спиртного взимку краще відмовитися. Нікотин і кофеїн звужують судини. Алкоголь же зневоднює і зовсім не зігріває, всупереч поширеній думці. Під впливом спиртного людина просто менше відчуває холод.

Риба і зелені листові овочі однозначно показані людям з вічно холодними руками і ногами. В цілому продукти з риб'ячим жиром, ніацин, залізом допомагають розширити судини, сприяючи нормальній циркуляції крові. У рибі багато жирних кислот омега-3 і омега-6, корисних для судин. У зелених листових овочах і червоному м'ясі багато заліза, також корисного для кровообігу. Ніацин, в свою чергу, уповільнює процес звуження судин.

Підтримуйте баланс води в тілі. Вода допомагає регулювати температуру тіла і важлива для протікання процесу кровообігу. За словами лікарів, взимку люди рідше помічають, що зневоднені. Тому необхідно пити навіть в тих випадках, коли немає сильної спраги. І вибір краще робити на користь теплих напоїв. Якщо ви прийшли з вулиці, не поспішайте сідати на диван. Медики рекомендують більше рухатися. Це особливо стосується повних людей. У них гірше йдуть справи з кровообігом в руках і ногах, а холоду вони часто не відчувають через жирового прошарку. В цілому якщо тіло стало тепле, а руки і ноги залишаються холодними, це перший знак судинних відхилень. Можлива місцева блокада артерій, анемія або ряд інших розладів.

Суспільство, 09.01.2018 17:32