Тюремні бунти на тлі епідемії

10 БЕРЕЗНЯ 2020 10:34

Невдоволення виниклі, як тільки ув’язненим повідомили, що їх позбавлять побачення з родичами, і що заборона на відвідування буде діяти більше двох тижнів.

Є інформація про те, що було і захоплення заручників, які пізніше були звільнені в результаті операції спецназу, повідомляє Euro News.

У Римі до протестів ув'язнених приєдналися і їхні родичі. Вони заявили, що не збираються погоджуватися з новими умовами відвідування родичів, які відбувають покарання.

Протестувальників підтримали адвокати, які заявили, що і до цього умови утримання в італійських в'язницях не відрізнялися великою гуманністю.

Напередодні повідомлялося, що серед тих, хто підняв бунт, є поранені, називалася і цифра загиблих, їх, за останніми даними, шестеро.

Прокурор Мілана Альберто Нобілі заявив, що «незадоволені користуються моментом, щоб домогтися послаблень в режимі утримання, хоча в'язниця Сан Вітторе, на умови якої скаржаться, розрахована на 1200 осіб, в той час, як в ній знаходиться вдвічі менше ув'язнених» - кінець цитати».

Світ, 10.03.2020 10:34