Фото: NASA

У NASA показали нову світлину Марса (фото)

Під час успішного 54-го польоту на Марс гелікоптеру NASA Ingenuity вдалося зробити нові світлини. Це його перший повний політ після того, як гвинтокрил не зміг завершити свою попередню спробу 22 липня.

Про це інформує Лабораторія реактивного руху NASA (JPL).

"Гелікоптер NASA Ingenuity успішно завершив свій 54-й політ 3 серпня", — йдеться у повідомленні.

Фото: NASA

Чому попередній політ Ingenuity був невдалим

Експерти наголосили, що завдяки польоту тривалістю 25 секунд отримано дані, які могли б допомогти команді Ingenuity визначити, чому 53-й політ гелікоптера закінчився раніше запланованого часу. Рейс 53 планувався як 136-секундний розвідувальний політ, присвячений збору зображень поверхні планети для наукової групи марсохода Perseverance. Замість цього гелікоптер здійснив першу половину свого автономного польоту, пролетівши на північ на висоті 5 метрів на відстань 142 метри. Потім спрацювала програма з виникнення надзвичайних ситуацій, і Ingenuity автоматично приземлився. Загальний час польоту становив 74 секунди.

Нагадаємо, недавно Міжнародний флот космічних кораблів зафіксував сонячну бурю, яка одночасно сколихнула Землю, Місяць та Марс — це вперше, коли виверження сталося одразу на трьох планетних поверхнях.

Також повідомлялося, що команда NASA активно застосовує моделі штучного інтелекту для збору даних про сонячну бурю, аби розробити систему раннього попередження, яка, на думку вчених, може сповістити планету приблизно за 30 хвилин до того, як потенційно руйнівна сонячна буря накриє її.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 08.08.2023 18:57