Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

У Байдена обговорюють надання дозволу Україні бити по території РФ, — нардеп

У Білому домі вже стартували обговорювати рішення про надання Києву дозволу бити американською зброєю по території Російської Федерації. Наразі у союзників немає консенсусу щодо цього питання. 

Таку заяву у Telegram-каналі зробив народний депутат Єгор Чернєв. Політик наголосив, що у Білому домі вже "пішов процес" щодо дозволу Україні бити по території РФ американською зброєю.

"Проблема поки що полягає в тому, що рішення там приймаються командою, в якій зараз немає консенсусу. Але тиснуть з усіх боків. Шанси є, тож не збавляємо обертів", — наголосив Єгор Чернєв.

Раніше повідомлялось, що група конгресменів від обидвох партій звернулася до міністра оборони Ллойда Остіна із закликом пришвидшити постачання озброєнь Україні. Звернення оприлюднив Комітет із розвідки Палати представників США.

Серед конгресменів, які підписали листа, є декілька демократів, зокрема, конгресмени Джим Гаймс, Брендан Бойл, Андре Карсон, Джейсон Кроу.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що країни Заходу зволікають з наданням дозволу на удари їхньою зброєю з боку України по території Російської Федерації через страх перед ядерною ескалацією. Проте російський диктатор не піде на такий крок через власне самозбереження.

Своєю чергою спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що Україна повинна вести війну з Російською Федерацією так, як вона вважає за потрібне. Водночас спроби контролювати країну, що захищається, є не дуже хорошою політикою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2024 14:37