Фото з соцмереж

У Байдена прокоментували атаку дронів на Москву

Атака бойових безпілотників у центрі Москви — це наслідок жорстокої війни, яку розв’язала Росія в Україні. Кремль може зупинити бойові дії у будь-який момент, просто вивівши свої війська з території суверенної України.

Таку заяву зробила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр під час прес-брифінгу у Вашингтоні, пише "Укрінформ".

"Це війна, яку розпочала Росія", — сказала Жан-П'єр, коментуючи останній розвиток подій, зокрема, атаки дронів на центр Москви.

Представниця адміністрації Джо Байдена наголосила, що Кремль може завершити цю війну в будь-який час, якщо виведе свої війська з України, а не продовжуватиме жорстокі атаки по мирних містах. Також вона нагадала, що Росія завдає ударів по цивільних об’єктах в Україні майже щодня впродовж понад 15 місяців.

"Росія бомбардувала порт в Одесі, вбивши й поранивши українських цивільних, зруйнувавши об’єкт історичної спадщини ЮНЕСКО… та знищивши десятки тисяч тонн зерна, яке призначалося для інших країн по всьому світу", — констатувала Жан-П'єр.

До того ж вона наголосила, що США не підтримували ударів Сил оборони України по території РФ, а Крим — це територія України. Також американська посадовиця додала, що Сполучені Штати із союзниками й надалі допомагатимуть Україні зброєю для боротьби за свободу й суверенітет.

Атака дронів на Москву 24 липня

Вранці у понеділок, 24 липня, у столиці Росії пролунали вибухи. Влада країни-агресорки заявила про атаку дронів, а мешканці чули "хлопки" одразу у декількох районах. Російські ЗМІ писали, що уламки безпілотника виявлені на Комсомольському проспекті в Москві. Крім того, в одній із будівель повилітали вікна, проїжджа частина була перекрита співробітниками поліції. Відомо, що будинок, у якому повилітали вікна, розташований поряд із будівлею Міноборони РФ. 

Західні ЗМІ вказують, що ця атака була доволі значущою, навіть попри відсутність великих збитків. Це був вже третій випадок, коли у російській столиці траплялася "бавовна" через застосування дронів. 

Ранкову атаку БпЛА прокоментували й в Головному управлінні розвідки України. Представник відомства Андрій Юсов наголосив, що цей процес набиратиме обертів. За його словами, той факт, що вибухи пролунали в безпосередній близькості до адмінбудівель РФ у Москві, свідчить про нездатність Росії контролювати такі обʼєкти та небо над ними.

Нагадаємо, у Росії після чергової атаки дронів почали погрожувати, заявивши, що Москва "залишає за собою право вжити жорстких заходів у відповідь". У ворожому МЗС додали, що відповідальність за це вже начебто взяла на себе Україна, а Захід нібито націлений на "подальше загострення ситуації". Слідчий комітет Росії порушив кримінальні справи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.07.2023 03:19