Міністри оборони Бельгії й України — Людивін Дедондер і Рустем Умєров. Джерело: Міноборони України

У Бельгії визначили терміни, коли нададуть Україні винищувачі F-16

Надання Україні винищувачів F-16 і підготовка пілотів, а також постачання необхідного обладнання стали предметом обговорення під час зустрічі міністра оборони України Рустема Умєрова та міністра оборони Бельгії Людивін Дедондер.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Високо цінуємо вашу непохитну підтримку та всебічну участь у процесі зміцнення обороноздатності Збройних сил України", — наголосив Рустем Умєров.

За словами міністра оборони України, зараз необхідно розпочати процес налагодження ланцюжків постачання боєприпасів, запасних частин і технічного обладнання для F-16. Бельгія ж підтвердила наміри передати Україні літаки F-16 2025 року.

У прес-службі Міноборони також зазначили, що під час зустрічі сторони обговорили можливість прийняти представників бельгійського оборонно-промислового комплексу в Україні на початку наступного року.

Загальний обсяг технічної допомоги від Королівства Бельгії для Сил оборони України складає понад 320 мільйонів євро.

Нагадаємо, в жовтні стало відомо, що Бельгія створить спеціальний український фонд обсягом 1,7 мільярда євро, до якого зараховуватимуть надходження від податків на доходи із заморожених російських активів. Кошти спрямують на військову та гуманітарну допомогу, а також на підтримку економіки України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.12.2023 10:57