Александр де Кроо та Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Бельгія створить перший фонд для України з податків від заморожених російських активів

Бельгія створить спеціальний український фонд обсягом 1,7 мільярда євро, до якого зараховуватимуть надходження від податків на доходи із заморожених російських активів. Кошти спрямують на військову та гуманітарну допомогу, а також на підтримку економіки України.

Про це оголосив прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським. Бельгія стала першою країною, яка започаткувала таку практику.

Він зазначив, що Бельгія продовжить підтримувати Україну за трьома напрямками, з яких перші два — це військова допомога й економічні санкції.

"Третій — це створення Фонду України обсягом 1,7 мільярда євро. Джерелом цього фонду стануть мільярдні російські активи, заморожені в Бельгії. Ми в Бельгії маємо оподаткування прибутків цих заморожених активів. Минулого року для нас було чітко зрозуміло, що оподаткування прибутків цих активів має на 100% піти на користь народу України", — додав де Кроо.

За його словами, щось схоже робили вже минулого року, а цього року Бельгія вирішила зробити це знову через фонд на 1,7 мільярда євро.

"Цей фонд використається на придбання військової техніки, гуманітарну підтримку, Європейський фонд миру, макрофінансову допомогу тощо", — підсумував прем’єр.

Нагадаємо, що під час візиту до Брюсселю Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Президент України відзначив його важливу лідерську роль у координації роботи союзників й ухваленні рішень Альянсу на нашу підтримку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2023 15:52