Володимир Зеленський і Єнс Столтенберг. Джерело: Офіс президента України

"Сильний сигнал про підтримку України": Зеленський зустрівся зі Столтенбергом у Брюсселі

Під час візиту до Брюсселю Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Президент України відзначив його важливу лідерську роль у координації роботи союзників й ухваленні рішень Альянсу на нашу підтримку.

Про це повідомили інформаційні ресурси українського президента. Зеленський подякував Єнсу Столтенбергу за участь у першому міжнародному Форумі оборонних індустрій в Україні.

"Вдячний за ваш сильний сигнал під час форуму, що Україні потрібні засоби високої якості, у великій кількості та швидко, щоб зупинити дрони й перехопити ракети", — сказав він.

Український президент також відзначив важливість співпраці з провідними світовими виробниками озброєнь для впровадження стандартів НАТО в оборонній промисловості та посилення взаємосумісності з Альянсом.

Зеленський висловив сподівання, що під час сьогоднішнього засідання Ради Україна — НАТО на рівні міністрів оборони та засідання міністрів оборони Альянсу завтра, країни-члени ухвалять подальші позитивні рішення щодо постачання нашій країні озброєнь та військової техніки, а також щодо надання іншої необхідної допомоги.

Президент України відзначив налаштованість української сторони на активну роботу зі союзниками для узгодження нової адаптованої Річної національної програми, спрямованої на впровадження в Україні принципів і стандартів НАТО. У цьому контексті він також наголосив на важливості підготовки спільно з Альянсом Дорожньої карти взаємосумісності України з НАТО.

Нагадаємо, що на засіданні "Рамштайн" Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна стати переможцем у зимовій битві, коли російські загарбники відновлять масовані атаки на об'єкти критичної інфраструктури. Наша держава має для цього відповідні спроможності оборонної промисловості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2023 13:27