Фото: Джон Кірбі. Джерело – Getty Images / Global Images Ukraine

У Білому домі з тривогою відреагували на партнерство Росії з КНДР

На думку координатора зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі, договір про "всеосяжне стратегічне партнерство" між Російською Федерацією та Північною Кореєю має турбувати не лише Вашингтон, а й Пекін.

Таку заяву Кірбі зробив на брифінгу з журналістами, пише "Укрінформ".

Він наголосив, що укладення договору між Росією і КНДР суперечить підходам Китаю, про які він заявляв раніше.  Кірбі уточнив, що йдеться про прихильність мирному й дипломатичному врегулюванню війни в Україні.

"Ми думаємо, що ці занепокоєння розділить Китай, оскільки договір, як видається, прямо суперечить заяві, яку Путін і Сі зробили в Пекіні лише місяць тому", — сказав представник Білого дому.

За словами Джона Кірбі, занепокоєння повинні виникнути в будь-якої держави, якій не байдужа безпека в Індо-Тихоокеанському регіоні та переконаний, що рішення Ради безпеки ООН мають бути виконані.

Що відомо про візит Путіна в КНДР

У вівторок, 18 червня, російський диктатор Володимир Путін з офіційним візитом прибув до Північної Кореї. Літак лідера Кремля приземлився в аеропорту Пхеньяна. Там його зустрів лідер КНДР Кім Чен Ин. Пропагандисти наголошують, що диктатори почали спілкуватись одразу після зустрічі. До того ж, як раніше запевняли у Кремлі, цей візит відбувся у відповідь на запрошення Кім Чен Ина після його відвідування Росії восени минулого року. Варто зауважити, що Путін відвідав КНДР вперше за 24 роки.

Під час візиту КНДР Путін також підписав із лідером країни Кім Чен Ином договір про "всеосяжне стратегічне партнерство", який передбачає надання допомоги за умови агресії проти одного з учасників.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни зробили висновок, що Володимир Путін прагне створити коаліцію країн, які підтримують Росію. Він спробує позиціювати це нове об'єднання як начебто реальну альтернативу НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.06.2024 21:56