Фото: росЗМІ

У Білорусі вперше за місяць приземлився транспортний літак РФ Іл-76, — "Гаюн"

До Білорусі  в середу, 23 серпня, вперше за останній місяць прибув російський військово-транспортний літак ІЛ-76. Він приземлився на аеродромі "Мачулищі".

Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн".

"Щойно на аеродром "Мачулищі" з РФ прилетів Іл-76 ВКС РФ Це перший приліт військово-транспортного літака Іл-76 ВКС РФ до Мачулищ за останній місяць. Борт приземлився о 20:55", — йдеться у повідомленні.

Моніторингова група зазначила, що зараз уважно стежить за активністю у районі табору "вагнерівців" у локаціях, де їх раніше помічали на території Білорусі.

"Наразі потрібно уважно стежити за активністю в районі табору ПВК "Вагнер" у с. Ціль, а також в Осиповичах та інших локаціях, де були помічені найманці ПВК "Вагнер", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда заявляв, що Росія вже переміщує до Білорусі тактичну ядерну зброю. У Польщі вважають, що цей процес змінює ситуацію для всього НАТО.

Додамо, у своєму виступі минулого місяця Путін сказав, що решту тактичної ядерної зброї, яку Росія має намір перемістити в Білорусь, буде передано "до кінця літа або до кінця року".

Водночас розвідка США запевнила, що "немає підстав сумніватися" у заяві президента Росії Володимира Путіна про те, що РФ перевезла до Білорусі першу партію тактичної ядерної зброї. Чиновники не пояснили, чому вони так вважають. Вони визнали, що американській розвідувальній спільноті важко відстежити цю зброю навіть за допомогою супутникових зображень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.08.2023 00:05