У Білорусі затримали українця: що йому "шиє" режим Лукашенка

У білоруському місті Кобрин затримали громадянина України Артема Маковія. У міліції пояснюють, що він "становить загрозу для Республіки Білорусь".

Про це повідомляє "Єврорадіо".

Артем – 23-річний хлопець, який жив у Білорусі з 2009 року і мав посвідку на проживання. Працював діджеєм та їздив з виступами по Білорусі.

За словами його матері Інни, у січні 2023 року її сина викликали в міграційну службу і запропонували там пройти поліграф.

"Наприкінці січня до нього у двері постукали незнайомці в цивільному, він боявся відкривати, бо не знав, хто це. 27 січня Артем зник, він перестав відповідати на мої повідомлення", — розповідає Інна Маковій.

За словами жінки, разом із сином затримали і його друзів. У результаті їх звільнили з-під варти. Проте про місцеперебування Артема нині нічого не відомо. 

Нещодавно Інна приїхала до Білорусі, аби знайти сина. 

"Мені просто не відповідають, ухиляються від відповіді. Єдине, що повідомили: "Створює загрозу для Республіки Білорусь". Більше ніяких пояснень", — каже жінка.

Нагадаємо, тиждень тому самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон про смертну кару для чиновників та військових, яким білоруські судові інституції інкримінуватимуть "державну зраду".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.03.2023 12:55