Фото: МО Білорусі

У Білорусі заявили про спробу "підриву" прикордонників: кому "шиють" справу

У Міністерстві оборони Республіки Білорусь заявили про те, що ввечері 11 травня невідомий спробував здійснити напад на військовослужбовців, які служать на кордоні. Це нібито скоїв водій вантажного автомобіля. 

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За їх даними, на ділянці автодороги М-5 водій вантажівки здійснив спробу нападу із застосуванням вибухового пристрою на групу військовослужбовців, які беруть участь у посиленні ділянок Державного кордону. Після нападу водій начебто спробував втекти.

"Діями, здійсненими військовослужбовцями, автомобіль було блоковано, а 51-річного водія затримано та передано співробітникам правоохоронних органів. Ніхто із військовослужбовців не постраждав. У діях водія вбачаються ознаки екстремізму", — пишуть у Міноборони Білорусі.

Нагадаємо, уранці 9 травня українські військові "привітали" білоруських прикордонників з так званим Днем перемоги. Бійці Збройних сил увімкнули у гучномовці гімн України та розмістили на кордоні білборди "Переможемо рашизм".

Додамо, що на початку травня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зібрав нараду "з актуальних питань забезпечення безпеки та правопорядку та заходів щодо охорони державного кордону". Він заявив, що на білоруському кордоні відбуваються провокації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.05.2023 11:43