Фото: Белта

Лукашенко зігнав силовиків на нараду: знову примарились "провокації" на кордоні

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зібрав нараду "з актуальних питань забезпечення безпеки та правопорядку та заходів щодо охорони державного кордону". Він заявив, що на білоруському кордоні відбуваються провокації.

Про це пише "Белта". Лукашенко зазначив, що ситуація навколо Білорусі "залишається складною", а поблизу кордонів нібито зростає військовий потенціал НАТО.

"Відкласти цю нараду ми не могли, потрібно реагувати на ту ситуацію, яка складається. Тому було доручено уряду, силовому блоку підготувати серйозні заходи на кордоні з метою недопущення на територію Білорусі різного роду диверсантів. Останнім часом такі випадки почастішали. Тому я хотів би почути вичерпні пропозиції щодо протидії", — сказав Лукашенко.

Голова Комітету державної безпеки Білорусі Іван Тертель заявив, що оперативна обстановка на кордоні може загостритися:

"На підставі даних, що надходять лінією розвідки та інших підрозділів, прогнозується значне загострення оперативної обстановки, що складається навколо Білорусі".

Нагадаємо, у Республіці Білорусь виступили за оголошення перемир'я в Україні без права переміщення військ з обох сторін та початок переговорів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.05.2023 13:15