Соцмережа X Олівера Даудена

У Британії заявили, що Росія готується зірвати липневі вибори

Російська Федерація може втрутитись у парламентські вибори Великої Британії, які пройдуть 4 липня. Москва веде у цьому напрямку цілеспрямовану роботу.

Таку заяву зробив заступник прем’єр-міністра країни Олівер Дауден, пише The Times.

Посадовець, зокрема відреагував на розслідування австралійського телеканалу ABC, який виявив імовірну операцію впливу РФ, спрямованого на заохочення підтримки правої популістської партії Reform UK Найджела Фараджа.

Видання також виявило у соцмережі Facebook п’ять сторінок із загалом 190 тисячами підписників, які скоординовано публікували одні й ті ж тексти і зображення на підтримку євроскептиків. Цікаво, що адміністратори цих сторінок, які позиціюються як британські, переважно перебувають у Нігерії. Цей факт має важливе значення, оскільки встановлено, що попередні російські пропагандистські мережі в інтернеті діяли саме з Африки.

Заступник британського прем’єра переконаний, що це викриття "показує реальний ризик, з яким стикається наша демократія в цьому нестабільному світі".

"Зловмисні іноземні суб'єкти, які просувають британські політичні партії, політику і погляди, що відповідають їхньому порядку денному, є ще одним прикладом викликів у все більш нестабільному кіберпросторі 21 століття, і це викликає серйозне занепокоєння під час виборчої кампанії", — додав Олівер Дауден.

Нагадаємо, у Франції 30 червня розпочався перший тур дострокових парламентських виборів. Раніше президент країни Еммануель Макрон розпустив Національні збори після поразки на виборах до Європарламенту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.06.2024 12:54