Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

У британській розвідці оцінили здатність РФ збільшити армію на 180 тисяч

Плани російського диктатора Володимира Путіна щодо збільшення армії на 180 тисяч осіб натраплять на труднощі. Вони зумовлені суттєвими втратами окупаційних військ в Україні та проблемами з набором людей до армії.

Як повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки, 16 вересня Путін підписав указ про збільшення чисельності російських збройних сил на 180 тисяч осіб до загальної чисельності 1,5 мільйона осіб, який набуде чинності з грудня 2024 року.

У розвідці зауважили, що це третій указ, підписаний очільником Кремля щодо збільшення чисельності російських збройних сил із початку повномасштабної російсько-української війни.

"Прагнення Москви до розширення збройних сил добре відоме. У грудні 2022 року екс-міністр оборони Сергій Шойгу закликав збільшити чисельність російських військ до 1,5 мільйона людей", — наголосили у британській розвідці. 

Так, Москва, ймовірно, збільшить кількість та розмір підрозділів у своїх сухопутних військах, щоб розмістити більшу частину додаткових 180 тисяч осіб. Втім, попри заявлений намір наростити свої сили, цілком можливо, що це прагнення зазнає труднощів, які пов'язані із важкими втратами, які отримує Москва у війні з Україною, та проблемами з набором особового складу, додають у розвідці Великої Британії.

Британська розвідка про збільшення російської армії

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, раніше британська розвідка повідомляла, що повномасштабна російсько-українська війна дорого обходиться Москві, особливо з погляду особового складу. З початку війни російська армія, ймовірно, втратила 610 тисяч військових вбитими та пораненими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 19.09.2024 13:54