Фото: "Укрінформ"

У британській розвідці пояснили, як змінилася чисельність ПВК "Вагнера" після смерті Пригожина

Після загибелі очільника приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина чисельність цієї ПВК знизилася вдесятеро. Залишки найманців базуються в Білорусі та Африці.

Як повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки, у п'ятницю, 23 серпня, пройшли перші роковини смерті кількох ключових лідерів ПВК "Вагнера", включно з її колишнім очільником Євгеном Пригожиним та засновником Дмитром Уктіним, які загинули в авіакатастрофі.

Зазначається, що відтоді група "Вагнера" ставала все більш роздробленою, а багато високопоставлених осіб залишили її.

"Андрій Трошев з позивним "Сєдой", який був колишнім генеральним директором ПВК "Вагнера", приєднався до Міністерства оборони Росії, ймовірно, у складі приватної військової компанії "Редут" міноборони Росії, якій було доручено сформувати загони "добровольчого корпусу" для війни в Україні", — йдеться у повідомленні.

Британська розвідка

Інфографіка: британська розвідка

Зокрема, Олександр Кузнєцов з позивним "Ратибор", який був колишнім командиром першого штурмового загону групи "Вагнера", вступив у лави чеченського "спецназу" "Ахмат". Борис Нижевенок з позивним "Зомбі", який обіймав посаду командира третього штурмового загону "Вагнера", очолив у травні 2024 року підрозділ окупаційних військ"Восток-V". Водночас багато ветеранів "Вагнера" пішли за ними та іншими колишніми лідерами, вийшовши зі складу ПВК "Вагнер.

Так, у порівнянні з рекордною чисельністю складу близько 50 тисяч осіб торік, "Вагнер" тепер, ймовірно, зберігає близько п'яти тисяч осіб у своїх залишкових формуваннях, які розташовані на території Африки та Білорусі. 

Нагадаємо, раніше у розвідці Великої Британії повідомляли, що станом на липень цього року, в Україні перебуває понад 30 тисяч співробітників Росгвардії. Здебільшого ці підрозділи окупаційної армії країни-агресора займаються охороною тилу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2024 13:31