Фото: informnapalm.org

У британській розвідці розповіли, скільки співробітників Росгвардії Москва відправила до України

Станом на сьогодні в Україні перебуває понад 30 тисяч співробітників Росгвардії. Здебільшого ці підрозділи окупаційної армії країни-агресора займаються охороною тилу.

Як повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки, лише кілька підрозділів Росгвардії беруть участь у боях на фронті.

У розвідці додають, що головний бойовий підрозділ Росгвардії, 116-а бригада спеціального призначення, ймовірно, складається з трьох полків військ, які мають на озброєнні важку техніку. Йдеться про артилерію, танки та бойові машини піхоти.

Британська розвідка

Інфографіка: британська розвідка

Зазначається, що з цього року Росгвардія намагалася наростити свої передові підрозділи шляхом поглинання російських нерегулярних формувань. У травні був успішно інтегрований в Росгвардію батальйон "Восток" так званої "ДНР".

"Очікувана угода про службу вагнерівських сил у складі 1-го добровольчого корпусу Росгвардії була порушена в березні 2024 року", — наголосили у британській розвідці.

Нагадаємо, раніше у британській розвідці повідомляли, що російське військове керівництво все частіше використовує проти України непідготовлені військові формування. Такі підрозділи зазнають великих втрат при наступальних операціях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.07.2024 13:30