Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Британська розвідка визначила, на яких ділянках фронту росіяни підтримують найвищі операційні темпи

Основні наступальні зусилля на лінії фронту в Україні російські окупанти зосереджують на Авдіївському та Покровському напрямках. Масштабні штурми подекуди призупинилися, тож загарбники працюють здебільшого розпорошеними невеликими загонами піхоти.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки. Там зазначили, що Росія продовжує наступальні операції одночасно на декількох ділянках фронту.

"Ймовірно, Авідіївсько-Покровський напрямок на Донеччині залишається у центрі російських зусиль і, відповідно, там російські сили протягом останнього місяця підтримували найвищі операційні темпи", — зазначили британці.

Розвідники додали, що росіяни продовжили просування на північ і захід від Очеретиного у напрямку Покровська. На цьому ж напрямку вони досягнули незначного просування у селище Нью-Йорк — добре укріплений район, останню точку лінії зіткнення, що існувала до повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року. Щоправда, біля Часового Яру особливих просувань не відбулося.

"Надходили повідомлення, що масштабні штурми російської піхоти останні декілька днів призупинилися і російські сили працюють здебільшого діють розпорошеними невеликими загонами піхоти. Ймовірно, російські сили у цьому районі взяли тактичну паузу, продовжуючи пробні атаки та розвідувальну діяльність", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Версія британської розвідки

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила понад 565 з половиною тисяч своїх військових. За минулу добу ця цифра зросла приблизно на 990 мертвих окупантів. Окрім того, українські військові знищили велику кількість бойової техніки рашистів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2024 12:54