Фото: "Укрінформ"

Малійські повстанці назвали кількість знищених бойовиків "Вагнера"

Повстанці-туареги з африканської республіки Малі повідомляють про ліквідацію 84 найманців російської приватної військової компанії "Вагнера" у ході бою в місті Тінзауатен 25 та 26 липня.

Як інформує Bloomberg, повстанцям руху Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку (CSP-PSD) також вдалося знищити 47 малійських солдатів.

За їх словами, понад 30 ворожих бійців отримали поранення, а військова техніка, включно з танками, озброєнням та транспортними засобами були захоплені як трофеї або ж знищенні. Водночас в полон до повстанців потрапили семеро "вагнерівців" та малійських солдатів.

Видання додає, що представник малійських військових відмовився від коментарів, коли зв’язався з журналістами Bloomberg телефоном.

Раніше, а саме 29 липня, приватна військова компанія "Вагнера" підтвердила знищення своїх найманців повстанцями-туарегами у Малі. "Вагнерівці" запевняють, що у всьому винна піщана буря.

За їхніми словами, бійці під командуванням Сергія Шевченка з позивним "Пруд" вирушили разом з урядовими військами на зачистку від "бойовиків" до району населеного пункту Тін-Заутин, де буцімто всіх "перемогли". Проте, як запевняють рашисти, згодом почалася піщана буря, яка допомогла повстанцям завдати потужних ударів по "вагнерівцях". Туареги нібито "збільшили кількість масованих атак", скориставшись "важким озброєнням, безпілотниками і шахід-мобілями". Водночас точну кількість загиблих найманців у ПВК "Вагнера" не розкрили.

Нагадаємо, раніше повстанці руху Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку (CSP-PSD) заявили про захоплення бронетехніки, вантажівок й цистерн російських найманців під час боїв у прикордонному місті Тінзауатен. Також вони запевнили, що знищили групу "вагнерівців".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.08.2024 16:25